Selangor FA
Zakaria Ab Rahim
Persatuan Bolasepak Selangor
Stadium Shah Alam
22.09.05

Pemain sumbang jersi Piala KBDS

Oleh: Berita Harian

Sebagai tanda kesyukuran dan ucapan terima kasih kepada penyokong, skuad bola sepak Selangor menghulurkan sumbangan kepada 20 pasukan yang mengambil bahagian pada Kejohanan Bola Sepak Piala Datuk Satim Diman (KBDS) yang diadakan pada 24 hingga 25 September ini.

 

Sumbangan jersi, bola serta wang tunai kepada pasukan terbabit dikumpul daripada hasil pendapatan pemain dan pegawai yang bertujuan menyemarakkan kejohanan merebut piala pengurus pasukan Selangor itu.

 

Satim pada majlis itu turut meluahkan rasa bangga terhadap sokongan pemain Selangor yang sanggup berkorban sedikit pendapatan mereka demi membalas budi penyokong yang membantu mereka muncul juara Liga Perdana dan layak ke final Piala FA dan Piala Malaysia musim ini.

 

“Ini bukti pemain dalam skuad Selangor sekarang berdisiplin dan menghargai sokongan peminat. Mereka bukan saja sanggup turun bertemu peminat yang banyak membantu kejayaan mereka, malah sudi untuk menyumbangkan sebahagian pendapatan untuk program bola sepak,” katanya.

 

KBDS yang diperkenalkan sejak dua tahun lalu kali ini diadakan di Sekolah Kebangsaan Sri Serdang, Selangor. Ia membabitkan kejohanan bola sepak untuk pelajar bawah 12 tahun di daerah Petaling Jaya.