[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4921: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
MK LAND SELANGOR - Page 6 - selangorfc.com

SELANGORFC.COM 3.3.5

INSPIRASI KEGEMILANGAN MERAH KUNING

Bincang mengenai senario liga Selangor mahupun mengenai pasukan-pasukan dari Selangor yang beraksi di liga Malaysia seperti MPPJ, Public Bank, PKNS, MK Land & lain-lain di sini.

Moderators: gergasimerah, firdaus, belanda, nurul, ortega, misai11, Max_07s, Nanana_81, zizou, poetye

By spritzer
#64881
SYABAS MK LAND!!


korang dengan PB oo som la sapa nak masuk quarter. perak tak boleh blah. sembang je kemaih.
By simistri
#64913
Bhutia Benam Perak

Oleh Kasdi Ali

BEKAS penyerang import Perak, Bhaicung Bhutia muncul wira apabila jaringannya pada m-73, membantu MK Land menewaskan bekas pasukannya itu 2-1 pada saingan Piala Malaysia di Stadium Majlis Perbandaran Selayang, semalam.

Keputusan itu sekali gus menghidupkan kembali saingan memburu tempat ke suku akhir Kumpulan D dengan Selangor, yang menang 4-3 ke atas Public Bank, menerajui kedudukan dengan mengumpul enam mata selepas tiga perlawanan.

Manakala Perak kekal di tempat kedua, hanya berbeza jaringan di belakang Selangor dengan mengumpul enam mata, diikuti MK Land (empat mata). Public Bank menghuni tangga tercorot selepas sekadar meraih satu mata.

Menepati ramalan, pertemuan MK Land dan Perak berlangsung menarik dan bertenaga dengan kedua-dua pasukan kerap berbalas serangan. Apapun, statistik penguasaan permainan memihak kepada pasukan pelawat.

Namun kekebalan jentera pertahanan MK Land, diterajui A Genason, menafikan hasrat Perak mengulangi kejayaan mereka menewaskan Selangor 2-1, minggu lalu.

Penyerang import dari Crotia, Mario Mijotovic meletakkan MK Land di hadapan menerusi sepakan percuma cantik pada m-30. Apapun, Perak hanya memerlukan empat minit untuk menyamakan kedudukan.

Traore Abdoulaye, yang tidak dikawal, mudah menanduk masuk hantaran silang Frank Seator. Keputusan 1-1 kekal sehingga tamat separuh masa susulan kegagalan barisan serangan Perak menyempurnakan beberapa peluang terbuka.

Saingan babak kedua bertambah rancak dan tekad MK Land untuk memburu tiga mata terserlah menerusi usaha keras mereka melancar serangan. Penjaring terbanyak Liga India musim lalu, Bhaicung muncul wira dengan menyumbat gol kemenangan MK Land pada m-73.

“Kemenangan ini begitu bermakna. Tahniah wajar diberikan kepada barisan pemain kerana mempamer komitmen tinggi untuk melakar kemenangan. Saya tidak nafikan, selepas jaringan Bhaicung, kami bermain bertahan.

“Ini adalah salah satu strategi kami. Ganeson memainkan peranannya selaku ‘sweeper’ dengan baik. Selaku ‘last man’ (pertahanan akhir), dia memainkan peranannya dengan baik.

“Secara keseluruhan, kami mendapat dua peluang terbaik dan kami menyempurnakan kedua-duanya. Inilah perbezaan kami dengan Perak pada perlawanan ini.

“Saya juga ingin memuji aksi Bhaicung. Jaringannya memang cantik. Saya harap, dia dapat meneruskan aksi cemerlangnya pada perlawanan menentang Selangor nanti,” kata pengurus pasukan MK Land, Muhamed Nasir Sulaiman ketika ditemui.
By simistri
#64917
Bhaichung scores against former team Perak to give MK Land win

BY ERIC SAMUEL

KUALA LUMPUR: MK Land pulled off a stunning 2-1 win over favourites Perak in a Malaysia Cup Group D match at the Selayang Municipal Council Stadium here last night.

Indian international Bhaichung Bhutia was the toast of the Klang Valley club side when he scored the winner with a fancy flick from inside the box in the 74th minute.

Mario Mijotovic had given MK Land the lead in the 30th minute from a curling free-kick before Abdoulaye Traore equalised for Perak in the 34th minute.

The defeat was a blow to Perak who had earlier beaten Public Bank 1-0 and Selangor 2-1 in the group.

For MK Land, the victory was freshening as well as sweet after having lost 1-4 to Selangor and playing to a 3-3 draw with Public Bank.

Mandjou had the best chance of the half when his shot from the top of the box was headed off the line by defender Mohd Fairus Mohd Nor in the 10th minute.

But it was the homesters who shot ahead against the run of play.

Mohd Fairus was brought down by Chan Wing Hoong just outside the box in the 30th minute. And their import Mijotovic curled the free-kick past a stunned Perak goalkeeper Mohd Azlen Ahmad Jabri in the 30th minute.

Perak bounced back with a vengeance and drew level through midfielder Traore who headed in a cross from Seator in the 34th minute.

Perak could have taken the lead eight minutes later but Seator muffed his shot in a one-on-one situation with MK Land goalkeeper Mohd Sani Fahmy.

Then MK Land’s new signing Bhaichung, who was barely a threat to Perak throughout the game, finally showed his mettle when he cheekily back-heeled the ball past the Perak defence into the penalty box.

Unfortunately, Mijotovic was slow to pounce on the opening and wasted the golden chance to go ahead in the 65th minute.

But Bhaichung, who had fired blanks in the earlier two games, came good when it mattered most by firing in the winner against a team he played for two years ago.

MK Land: Mohd Sani Fahmy, A. Ganeson, Mohd Fairus Mohd Nor, Mohd Zaidi Mat Ail, Ooi Hoe Guan (Sharin Majid), Mohd Nor Derus (Azralan Azmi), Mario Mijotovic, Mijo Dadic, Bhaichung Bhutia, S. Saravanan, Nathan Raj.

Perak: Mohd Azlen Ahmad Jabri, Shahrul Nizam Mustafa, Ahmad Shahrul Azhar, Chan Wing Hoong, Frank Seator, Keita Mandjou, Abdoulaye Traore, Wirat Nom, V. Thirumuugan, K. Nandakumar, Ahmad Azlan Zainal.
By scarface
#64923
DARAH SATRIA wrote:Memang hebat la MK Lan malam tadi... menang bergaya kat Ipoh... memberi peluang kepada selangor untuk melonjak naik ke atas... terima kasih MK Lan...

hehehe.. bila nyer game tu bang main kat Ipoh..? kat Selayang la geng.. :wink:

erm.. tahniah la buat seluruh skuad MK Land.. aku pun tumpang gumbira gak la sbb berjaya membenam ego Perak tuh.. walaupun bukan "abang" yg mengalahkan nyer.. tapi sekurang²nyer bole jugak membuka mata hati & akal seluruh warga yob bahawa.. menang ngan Selangor tempoh hari lom bermakna Perak gagah dengan mendabik dada dan takde pasukan yg mampu mengalahkan mereka.. ini la bola sepak.. tak semestinyer sentiasa menang walaupun mereka mendakwa pasukan mereka adalah yg terbaik..
By gengjahat
#65015
TAHNIAH MK LAND SELANGOR

LEPAS NI KALAHKAN PERAK LAGI YER
By wajaria
#65027
TAHNIAH MK LAND.. Tak sia2 bawak Bhutia masuk.. so harap2 pertemuan di Ipoh lepas ni dapat la bawak balik 3 mata supaya ego orang2 perak tu turun sikit laa.. teruskan kejayaan tapi jangan la kalahkan "abang" yee...
By mokhkhan
#65115
8)

MK harus bangun jika mahu mengiringi abang sulungnya, Selangor.
Perhitungan bertemu PB adalah satu situasi yang penting.

PB harus sebagai abang ngah,
namun perjalanan Piala Malaysia adalah satu PIALA YANG ISTIMEWA bagi FAS.

Jika gagal abang long, seharusnya adik-adiknya harus bangun.

Saya melihat...
perkiraan TIGA PENJURU.
SELANGOR - PERAK - MK LAND lebih berpeluang merebut dua tempat separuh akhir.
Kekalahan kepada Selangor harus tidak membebankan 'mental' pemain dan pengurusan.
NAMUN, HARUS MENANG KEPADA PB.

PELUANG MENANG.
MK LAND 55 - 45 P.BANK.


KEMENANGAN KEATAS PERAK,
TELAH MEMBUKA PELUANG MK BERHAMBAT,
MENDAPATKAN SATU TEMPAT DI SEPARUH AKHIR,
DENGAN SYARAT MEMENANGI DUA BAKI PERLAWANAN.
KALAHKAN PUBLIC BANK DAN SELANGOR.
LAWAN PERAK DI PERAK. .... FREE RUN !!!


:shock:
By wajaria
#66810
wajaria wrote:TAHNIAH MK LAND.. Tak sia2 bawak Bhutia masuk.. so harap2 pertemuan di Ipoh lepas ni dapat la bawak balik 3 mata supaya ego orang2 perak tu turun sikit laa.. teruskan kejayaan tapi jangan la kalahkan "abang" yee...


susah sikit laa... harap2 MK Land menang ke atas Perak 31 Ogos ni dan pada masa yang sama harap2 Selangor menang ke atas Public Bank.. hai.. ni semua pasal MK Land seri dengan Selangor hari tu..kalau tak semua dah setel!!
By DARAH SATRIA
#67466
wajaria wrote:
wajaria wrote:TAHNIAH MK LAND.. Tak sia2 bawak Bhutia masuk.. so harap2 pertemuan di Ipoh lepas ni dapat la bawak balik 3 mata supaya ego orang2 perak tu turun sikit laa.. teruskan kejayaan tapi jangan la kalahkan "abang" yee...


susah sikit laa... harap2 MK Land menang ke atas Perak 31 Ogos ni dan pada masa yang sama harap2 Selangor menang ke atas Public Bank.. hai.. ni semua pasal MK Land seri dengan Selangor hari tu..kalau tak semua dah setel!!


Betul wajaria... harap2 MK Lan dapat menundukkan Perak walaupun dengan jaringan 1-0... at least memberi laluan kepada selangor utk mendahului kumpulan D... so semua game akan berlangsung pada malam berkenaan dan seterusnya kita sambut merdeka...
By merah padam
#67718
hmmmm...tak tau mana nak post...malas pulak nak bukak topik baru....

apehal pun off topik skit...ni bukan pasal mk land saje...tapi semue kelab dari selangor/lembah kelang....

jika musim lepas kite berbangga dgn pencapaian kelab selango/pasukan lembah kelang yg byk masuk ke suku akhir....kali ni tinggal selangor je yg berjuang utk pasukan lembah kelang....

tapi at least boleh banggan dgn pencapaian di fa cup...3 pasukan lembah kelang di dlm semi final.....anyway pada penyokong2 mahupun pemain dan pegawai pasukan kelab sekalian....doakanlah kejayaan selangor di piala malaysia agar memastikan piala malaysia kembali ke selangor.....
By Rizal
#75120
MK Land and Public Bank set to pull out

PETALING JAYA: Demoted Super League side Public Bank and Premier League's MK Land have yet to register their participation for the new season in the M-League.

The season begins in December and the deadline for registration is tomorrow.

Team officials of both clubs have kept mum but it is learnt that they will withdraw from the M-League.

The FA of Malaysia's (FAM) competitions committee chairman, Datuk Raja Ahmad Raja Zainuddin, said he hoped all teams submit their registration accordingly to avoid facing disciplinary sanctions.

“I have heard that some clubs want to pull out but I hope that none of them will do it.”

Over the years, the FAM have showed concern over the sustaining power of the clubs following the withdrawal of Negri Sembilan Chempaka from the top flight of the M-League three years ago. Chempaka quit because they were unable to come up with about RM2 million to run the team.

This season, Public Bank and MK Land failed to meet their pre-season expectations and apparently, this is the main reason for them wanting to pull out.

Public Bank finished seventh in the eight-team Super League and were relegated together with Sabah.

MK Land have for two seasons missed out on promotion. This year, they finished third in their group behind Selangor and Kedah


kalau jadi lah diaorg keluar kurang lg kelab dr Selangor.... :( :(
By firdaus
#76444
MKLand pun sama withdraw dr liga..pun dgn alasan yg sama iaitu penyertaan ni mendatangkan lebih byk perbelanjaan dr pulangan yg sepatutnya buat sebuah badan korporat..yg ni memang betul CEO minat tp terpaksa akur dgn board of directors dan audit laporan kewangan yg menunjukkan kontra margin yg ketara akibat perbelanjaan team ni nk main dlm MPL..pastu ada masalah imej korporat yg perlu difikirkan..dan jgn lupa masalah conflict of interest sbb MKLand adalah juga antara penaja utama FAS..
By Rizal
#76470
Petikan The Star

Club side MK Land likely to play in Premier League

PETALING JAYA: MK Land are thinking of making an about-turn and play on in the M-League.

Talk is rife that the MK Land chairman, Tan Sri Mustapha Kamal, will have a change of heart and will continue to support the football club after his return from pilgrimage today.

A club official, who asked not to be named, said yesterday that Mustapha was expected to sit down with the company’s board of directors in a day or two to discuss the possible of the team continuing to play in the Premier League.

Football nomad Mohd Noor Derus, who played for Sarawak last year, said that MK Land definitely had what it took to go far in the M-League.

“Given a year or two, we should be in the top flight,” said the former international.

“It is sad because MK Land had gained good support. We have beaten top teams, among them Selangor and Perak. It is a pity to have come this far and to quit suddenly.

“My heart is with MK Land. If they stick to the decision to close shop, I will go where the tide takes me.”


p/s: Dato mustapha kena campur tangan bagi menyelamatkan maruah Mk.sayang pasukan kuat mcm MK keluar dr liga.
By Guntur
#76513
Tan Sri Mustapha Kamal dpt petunjuk masa menunaikan umrah..sayang kalo Mk Land tarik diri..rasanya Mk Land ni byk duit tp pelaburan dlm bolasepak kurang menguntungkan..harap2 Mk Land tak tarik diri..Mk Land kena cuba amik player import dr Indonesia gak..tak pun Vietnam,Thailand,Myanmar,Nepal atau Bangladesh..sekurang2nya Mk Land ada gak penyokong import..Mk Land kena tukar gelanggang musim depan supaya ramai penyokong dpt sokong pasukan kelab ni..
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7