[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4921: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
MPPJ berjaya titik PERAK 1-0 - selangorfc.com

SELANGORFC.COM 3.3.5

INSPIRASI KEGEMILANGAN MERAH KUNING

Bincang mengenai senario liga Selangor mahupun mengenai pasukan-pasukan dari Selangor yang beraksi di liga Malaysia seperti MPPJ, Public Bank, PKNS, MK Land & lain-lain di sini.

Moderators: gergasimerah, firdaus, belanda, nurul, ortega, misai11, Max_07s, Nanana_81, zizou, poetye

By misai11
#31989
kemenangan sulung mppj dlm piala mesia 2004

skang dah point sama ngan perak...

so...game td..1st half 1-0...

2nd half perak kena kad merah...
memang patut kena kad..ada ker org dah nak gol,dia terjah dari blakang...

last2 minit patut leh 2-0...
tp sasa plak saje2 tanak masukkan bola dlm gol..

apa2 hal..ref memang hampeh...asek bg kad jer..
lines men pun sama kayu..

tapi...apa2 hal....perak kalah lagik ngan wakil kelab dari selangor..
aritu kena ngan public bank...arini kena ngan mppj..sabtu depan giliran pkns lak...

ntah bile la selangor leh lawan perak..
maklum la..team kite ni main liga kelas dua jer...[:D]
By merah padam
#24248
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by misaixpdc</i>
<br />kemenangan sulung mppj dlm piala mesia 2004

skang dah point sama ngan perak...

so...game td..1st half 1-0...

2nd half perak kena kad merah...
memang patut kena kad..ada ker org dah nak gol,dia terjah dari blakang...

last2 minit patut leh 2-0...
tp sasa plak saje2 tanak masukkan bola dlm gol..

apa2 hal..ref memang hampeh...asek bg kad jer..
lines men pun sama kayu..

tapi...apa2 hal....perak kalah lagik ngan wakil kelab dari selangor..
aritu kena ngan public bank...arini kena ngan mppj..sabtu depan giliran pkns lak...

ntah bile la selangor leh lawan perak..
maklum la..team kite ni main liga kelas dua jer...[:D]

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

hai yobbb....dah tak tekejar ke?...
By misai11
#24249
yob mane main kejar2 dah...
yob main2 baling botol mineral ke dlm padang...

agak2 nyer..kat perak tu..ada byk kilang air mineral tu...
diorg byk stok...spi lebih rela bagik trek n padang minum air mineral daripada mika sendiri yg minum air mineral tu...[:D]
By misai11
#24250
GOL: Brezenec Sasa minit ke 11

MPPJ SELANGOR

Mazlan Wahid, Mior Mohd Nasir Mohd Yusop, Azlan Meri, Yuzaiman Zahari, Kamarulzaman Yub Majid, Anuar Abu Bakar (Khairil Zainal), Bruno Martelotto, Shahril Arsat, Mohd Fadzly Abdul Aziz (Abdul Rauf Ahmad), Brezenec Sasa, Mohd Haris Safwan (Azrin Shah Zainal).

PERAK

Mohd Hamsani Ahmad, Sharudy Aziz, Luciano Goux, Syamsol Saad, Chan Wing Hoong, Shahrulnizam Mustapa, Ahmad Shahrul Azhar (Ahmad Norafandy Mohd Yatim), Ahmad Azlan Zainal, Harizul Azuan Abdul Rani (R. Surendren), Mohd Khalid Jamlus, V. Saravanan (Mohd Khairul Naib).
By gergasimerah
#24251
ketiadaan penyudah yang baik
masih mebelenggu mppj..kalau lah
mppj ada seorang penyerang yang bagus
aku rasa bukan sebijik..tapi 4 bijik
pun boleh..apa pun tahniah buat mppj
sebab..kalah kan PERAK..mesti alasan
takder rehat..:p sapa suh main piala
asia tu...jgn jadikan alasan..perak kan
power..
tapi penonton (perak)..kenapa baling botol..[:D]
selangor pun kalah kat stadium hang tuah
dlm perlawanan kira penting gak..tapi
takder pun air mineral masuk padang
air hujan ada la...
By firrdaus
#24255
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by gergasimerah</i>
<br />
tapi penonton (perak)..kenapa baling botol..[:D]
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote"> nasib baik depa baling botol mineral..leh gak recycle..buatnya depa baling bola golf cam dedulu tu?tu yg pasal penyokong depa yg kononnya setia tu buat cadangan lawak usulkan FA mereka jgn benarkan penonton yg suka kutuk pemain sendiri masuk stdm tu..nk gelak karang kecik hati lak tp nk buat camne dah memang..sejak azali camtu...einstain pun tk leh nk tau penonton yg nak masuk stdm tu akan mengutuk dan cerca pemain sendiri ke tak..apalagi nk agak penonton ni jenis yg akan baling botol ke tak..depa mungkin tk tau buang botol merata rata tu satu kesalahan sivik yg amat tdk beradab..
By misai11
#24262
petikan dari mingguan malaysia...

Semangat MPPJ menyala semula

Jaringan tunggal perlawanan diperoleh setelah <font color="red">Brenezec</font id="red"> melepasi perangkap offside sebelum menggelecek penjaga gol, <font color="red">Mohd. Hamsani Ahmad </font id="red"> dan menyepak masuk.

<font color="red">Brenezec</font id="red"> nyaris menambah koleksi golnya pada minit ke-47 tetapi percubaan kuatnya dari jarak dekat ditampan oleh penjaga gol, <font color="red">Mazlan Wahid </font id="red"> sebelum penyerang itu menyepak tinggi bola muntah.

<font color="red">camne sasa leh try percubaan kat dua2 keeper ek?
ke si mazlan wahid pegi jaga gawang perak bersilih ganti ngan hamsani?</font id="red">

<font color="red">hmm..apa nak jadik la dgn media tempatan ni...
tangkap muat je laporan utk bola tempatan ni...
tapi dah biase dah..tak pelik pun...[:</font id="red">D]
By zf
#24265
tukar suke same suke kot... hamsani asyik tangkap puyu je... pinjam mazlan wahid kejap..
By gergasimerah
#24273
aku baca paper...gol sasa tu
hasil lorongan bruno..tapi aku tenguk
berita pengulas cakap sharil arsat
aku tenguk sendiri..[:D]aku tak perasan daa
masa tu baru dapat tempat duduk..
By deeno
#24274
[:D] Hahahahhaaaa......Puas hati aku....memang sejak dari dulu lagi aku memang bengang ngan pasukan perak dan penyokong nyer yg sangat kurang ajar tuh.......malam tuh memang aksi yg paling buruk sepanjang aku tgk game perak....buruk dan buruk........cam berukkkkkk....hahahhaha....suker ati aku malam tuh sampai la aku bukak forum nie....masih segar dlm kenangan.......Perak kecewa lagi.......tak terkejor dibuatnyerr.......[:D][:D]
[8D] Lepas nie aku harap PKNS boleh lakukan perkara yg samer gak.....penyokong Perak ader ker yg nak datang lagi cam hari tuh.....ramai tul dia bawak penyokong yg tak sokong........[;)] Aku kejer lak malam tuhhh....mmm...tapi Perak yg menjadi penentangnyer aku turun gak malam minggu nie....[}:)]
[:(] Game mlm tuh sungguh sunyi di kawasan MPPJ sebab ketiadaan kompang......Supporter dah merajuk ngan si BOMOH ......jadi.....kompang pun tak der lah mlm tuh.....yg ader cumer sessi berbalas pantun antara BOMOH dan Man.......bagi membengangkan BOMOH yg asalnyer memang org Perak...tapi sokong MPPJ.....sbb nak tunjuk kat VVIP yg hadir ....tension tul.......
[:D] Yg penting.......peluang masih ader untuk MPPJ sbb lepas nie 2 game main kat sini.......6 point menjadi sasaran utama....MPPJ boleh..... SELANGOR pun mesti lah BOLEH gak.....
By BudakSelangor
#24279
Yang melorongkan bola kat Sasa tu Sharil Arshat ..memang aku nampak jelas dari tempat duduk aku ditengah2 tempat VIP tu ..memang cantik hantaran Shahril Arshat ..kiranya dalam pasukan MPPJ ada dua orang berpangkat GENERAL iaitu Martelotto dan Shahril Arshat .. Terkagum aku seketika bila melihat pasukan MPPJ mengajar pemain Perak main bola .. memang cam anak ayam kehilangan ibu ajer pemain Perak bila berhadapan dengan pemain MPPJ .. hantarn kemas, tenang dan tepat serta larian yang pantas jadi pertaruhan MPPJ .. Martelotto tetap jadi pemain idola aku kerana memang aku kagum sangat dengan corak permainan dia ..seolah2 bola dan Martelotto sudah bersatu ..dapat bola tak sempat aku tengok dia pusing badan tau2 bola dah dihantar kepada rakan sepasukan ..berapa ramai pemain Perak yang dikeliciknya ..pantas betul la ..
Oh yea .. malam tu sebelah aku penyokong Perak la yang duduk .. sederet tu orang2 dia ajer ..tapi yang bestnya depan aku ada 2 orang penyokong MPPJ yang boleh tahan gak mulutnya memekik ke tengah padang marah ref dan linesman .. macam biasa la penyokong Perak nie backing kalau ref dan linesman buat silap .. berlawan2 cakap la takde la sampai bertumbuk cuma tak puas hati bila dorang nie jenis tak berani nak declare sokong pasukan apa .. Kalau sokong Perak tu pakai ler baju kuning ker .. atau apa2 yang menunjukkan ko sokong pasukan apa ..dah banyak kali aku menemui gejala tak sihat nie sebab kalau penyokong Perak nie duduk dikelompok penyokong pasukan tuan rumah mungkin boleh berlaku pergaduhan sebab suasana panas macam dalam padang ..dah la memandai2 kritik pasukan MPPJ namun slang Perok dia tetap terkeluar waktu borak2 dengan rakan yob sebelah .. Serupa jua di Shah Alam bila penyokong Perak berpakaian preman (penakut nak declare la nie) duduk berhampiran kelompok penyokong Selangor ..bila Perak score dorang melompat dan menjerit ..bukan tak kasi nak lompat atau jerit tapi tengok tempat la beb ..orang tua2 kata masuk kandang rimau kena la mengaum sama kalau tak kena ngap la ..Bila duduk berhampiran penyokong Selangor mesti la akan terdengar komen2 dan kutukan terhadap pasukan lawan jadi boleh menjadikan hati menjadi panas ..
Dan satu lagi komen pasal tragedi membaling botol mineral ke dalam padang .. aku panggil TRAGEDI sebab harga air mineral kat Malaysia nie lagi mahal daripada Arab Saudi .. kira dah terlebih kaya ke yob2 semua nie ..tau ler kome berpegang teguh pada peribahsa Bior Pape Asey Gaye cuma jangan la baling botol mineral ke dalam padang lagi sebab kalau kena pemain kat dalam padang tu haru la .. deme cari makan main bola ..kalau terror sangat nak lontar botol tu masuk ler sukan Olimpik acara lontar cakera ker .. dan yang sewaktu dengannya .. Puas hati betul malam tu tengok Perak kalah sebab korang semua suka sangat cakap besar nak titik MPPJ 3 atau 4 berbalas kosong ..sekarang nie tak terkejor ke yob? he..he..
By misai11
#24286
tu la...aku rase menteri kabinet terfikir nak bangkitkan isu air mineral ni pas dia tgk fan perak sesuka ati je baling2 botol mineral dlm padang...

mesti dlm hati dia berkata...hmm,kot2 harga air mineral kat perak murah cam kat arab saudi kot...tu diorg main baling2 jer..hehehe

takpe la BS...diorg takde wildcard nak masuk olimpik acara lempar cakera...apa kata klu pasni perak jd tuan rumah SUKMA..leh la dianjurkan acara lontak botol mineral..dan kompom2 la perak leh dpt satu pingat emas utk acara tu...[:D]
By pauensem19
#24291
Air mineral kat Malaysia nie Mahal!! banding kan dgn Arab...
nie ape daaa fan leh siap baling botol mineral...ape kaye sgt dah ke?? isk isk isk....baik bagi aku minum...tak pun simpan stok utk futsal...YeahhhHH!!! jgn lupe ujung minggu nie kengkawan...

p/s: Negeri asal Fan yg baling botol tue kaya sgt ke?? ke ade keturunan Arab ke ape ke??? Haha...[:D]
By lenz
#24296
hahahaha..tengok..kalo yuzaiman ade baru defend MPPJ menjadi..kalo takde die kelam kabut la defend MPPJ...aku puas hati beb malam tu..MPPJ menang bergaye dgn perak..tapi mase aku duduk kat dlm stadium aku tu..sebelah aku ade Aiman, Belakang aku ade Jamsari, Atas ade nizarrudin..kat belah aiman ade pemain omputih tu..alaa name die mule huruf F..aku lupe laa..

tgk diorang tak turun player baguss pun bole titik perak..hahaha mcm manela kalo diorang semue turun..mau 4 kosong...

chill MPPJ..!!
By Futsal Team MPPJ
#24311
kekekek aku suka sangat bila mppj titik perak nih..coz masa bulan 5 lepas team aku kalah ( futsal mppj ) kalah kepada naza chailuzz
( wakil perak )dalam final piala koprat di subang jaya. so kira dendam kitaorang dah terbalas dengan hasil jaringan sama...hehehe so kira 1-1 la wakakaka