[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4921: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
MPPJ berjaya titik PERAK 1-0 - Page 2 - selangorfc.com

SELANGORFC.COM 3.3.5

INSPIRASI KEGEMILANGAN MERAH KUNING

Bincang mengenai senario liga Selangor mahupun mengenai pasukan-pasukan dari Selangor yang beraksi di liga Malaysia seperti MPPJ, Public Bank, PKNS, MK Land & lain-lain di sini.

Moderators: gergasimerah, firdaus, belanda, nurul, ortega, misai11, Max_07s, Nanana_81, zizou, poetye

By misai11
#24314
hahah..ko kalah bulan 5 ke akhir thn lepas?

yg kalau akhir thn lepas tu..team aku main gak la..
time tu korang guna nama mbsa kan?

playground satu grup ngan chaluz tu..
diorg juara grup..kitorg 2nd..
tp sbb dpt 2nd tu la kitorg jumpe mbsa kat semi..

sbb kesian kat ko..kitorg bg kalah la..
dpt no 3 udah la...

no 1 perak...no 2 sgor..no 3 sgor...
tp sabtu aritu...perak lak dpt no 0...hehehe...1-0 aje mppj bg,lax la
By BudakSelangor
#24319
Aku jumpa kawan aku budak Perak baru2 nie .. bincang bisness sket dan sambil tu ajak la dia join tengok Perak main ..Kawan aku cakap .. buang masa ajer gi tengok ..he..he..padahal dulu sket punya kencang cerita pasal team Perak .. Duk kat MSL pun penyokong lari ..tu belum jatuh masuk liga perdana tu .. tak setia juga kome2 nie .. Kalau pasukan Perak kena tibai ngan kelab2 dari Selangor nie aku rasa pasukan2 kelab dorang lagi ler kacang putih .. ngap sayop ajer .. Tak sabar nak nunggu stadium Ipoh lengang dan pulangkan paku buah keras ..ahakz
By Futsal Team MPPJ
#24321
emm bulan 5 pun aku main..kalah gak....tapi kalah secara rasmi itupun kalah secara lambungan duit. pasal aku main team futsal mppj..yang ujung tahun lepas ni tak rasmi le pasal aku senyap2 main team lain (MBSA )...kira haram le tu.wakaka hampeh ko erk kasi menang kat team aku ......dua game bertemu chailuzz beb...payah gak lawan diorang nih...tapi semuanya kalah nasib..tunggu la tahun depan siapa le depa
By misai11
#24325
oooo..kalah 2 kali la ek...
sian ko..tu la..sape suh murtad gi main mbsa...hehehe
dgr cite time tu mppj kat jaga kebajikan player...
si janggut mppj tu la cite kat kapten team aku...

iskh..apa la sume politik tul...
main team aku jer la..takde manager..takde coach..
bayar sendiri..main sendiri..menang,puas ati..heheh

berbalik kpd cite kekalahan berterusan perak ngan kelab2 sgor ni plak, aku tgk kat laman web yg konon2 best tu la...diorg bleh terpikir gak..sabtu ni ada ke fan nak turun?hehehe

fan perak pun dah berkire2 nak byr tol pegi dan balik higway plus..
takut tak balik modal kot..dan nnt balik bawak kekalahan...
By Futsal Team MPPJ
#24327
emm takper..skg dah ok dah..aku balik main mppj je lah....emm kalau fan perak takut rugi dan bawak balik kekalahkan..aku cadangkan diorang berkongsi gi stadium naik bas pemain2..dan lori2 yang bawak ikan atau sayur dari perak ke selangor..jimat abis tu?.
By Max_07s
#24333
Tahniah MPPJ..tkziah kepada Perak..urm..ape2 pun kemenangan MPPJ ni harus menjadi semangat kpd team selangor ngan team kelab dari sel;angor especially pkns yg nak jumpa perak akan datang..arap2 bole menang ngan perak..kejadian baling botol..urm..diorang kata penyokong diorang ni bagus..tapi ..biasaklae cakap tak serupa bikin..berlagak jer dorang ni..pegi stadium orang tuh beradab l;er skit..kalu kat ipoh tuh kalu nak balik ape pun baling ler..
agak2 yer ape ler alasan manager dorang nak kasi..urm..
1)player tak cukup rehat
2)referee bunuh semagat kami
3)hujan lebat sgt..
4)tiang gol MPPJ kecil sgt..
5)player perak kena demam kuning..
By BFC
#24337
aku pun dah lama gak perasan..kalu perak kalah ader je alasan dia..lagi2 si tony netto tu ader je alasan..dia ingat player dia hebat sgt kalu main x leh kalah.sepatutnya kalu dah kalah selidik lah team sendiri dulu baru leh salahkan org lain...
By misai11
#24346
alasan diorg..sbb player penat..tu kalah...

byk sgt game..tu psl player tak cukup rehat...

pastu dia cakap...menjelang game sabtu ni lwn pkns..diorg dah cukup rehat...so..kite tgk la...klu kalah agik, apa plak alasan dia?
By BudakSelangor
#24357
Satu lagi alasan yang mungkin terbaru lagi sensasi .. luka Seator belum sembuh ..he..he.. Aku ingatkan Abdul Rahman Ibrahim ajer ada kamus "1001 Jawapan Akibat Kekalahan Untuk Si Bodoh" rupanya Netto pun ada salinan kamus tu .. ker Rahman dah wariskan kepada Netto kamus tu? Takpe la sebab apa yang aku baca dari laman web yob2 tu ..penyokong Perak pun dah tau bagi alasan kekalahan ..bak kata Pakcik tua kat Astro tu ..MAcam-macam Adaaaaaa ...
By Futsal Team MPPJ
#24362
emmm aku rasa kan team perak nih ataupun team2 mana dalam malaysia nih,bila kalah ada jer alasan....tengok macam liga EPL...KALAU kalah pun diorang tak ungkit2...coz kadang2 je marah kat ref...lepas game siapa ada sesi temubual gan wartawan lagi..apa kata semua team kat malaysia nih bwhat camtu...
By Max_07s
#24382
tuh ler harapkan satu2 player jer..kalu player tuh injured ker ape2 ker..kang susah..selangor pun kena jaga gak..kalu fuentes tuh injured..mau naya..takde striker.terpaksa ler si lada takpun rudi bermain..ehehehe...go LADA go...[:D]
By Futsal Team MPPJ
#24409
emm kalau mat gan rudi voler tu main..alamak..masak le buah epal baru nak lihat bola bergolek masuk dalam gol lawan...takder ke striker dari piala presiden yang baik dari diorang tu..ingat..nak matangkan mereka kena lah masukan dalam skuad utama...dari awal
By awrein_star
#24416
housemate sya kata..fuentes ada buat fitness kat bukit jalil join sany..almost setiap hari..
housemate saya injured..ligament buku lali dia putus..tiap2 hari dia buat fisio kat bukit jalil..
tapi akhir2 ni selalu nampak fuentes dtg..kalau betulla itu fuentes..sbb kwn saya ni xpernah bersua muka macam rombongan ke melaka haritu dgn fuentes..hehe
tp dia xsure fuentes tu injure sbb nampak cam ok je..
so kesimpulan sya fuentes berusaha mempertingkatkan fitness dia utk piala malaysia..
agar xselalu cramp mcm masa perlawanan liga perdana..
asik2 cramp kat second half...mmmm....
dahtu bila fuentes cramp .. dan keluar..game terus hampeh..dan hampeh..mmmm...
By Futsal Team MPPJ
#24418
ialah camne dia tak crame...nak harapkan dia je ...yang sekor lagi strike kita tu cam jadi pengadil ke2 je...kekekke...........kesian kat fuentes tu....nak kena cari bola kat tengah..harapkan sukur adan..emm susah le
By awrein_star
#24430
saya rasa gandingan fuentes dgn darko..belum menjadi lagi..
fuentes penjaring terbanyak liga musim ini..
darko pernah bermain utk selangor di piala malaysia sebelum ini dgn jaringan yg bole dibanggakn..
fact : kedua2 nya ternyata mempunyai kebolehan utk membantu selangor membuahkn kejayaan..
tapi semenjak darko join semula pasukan selangor ogos 2004..xde hasil yg memuaskn lg..

darko pd asalnya cuba support bahagian midfield..kurang menyerlah..
sekarang cuba digandingkn dgn fuentes sbgai striker..
tp masih tidak menyengat..
padahal asasnya : kedua2 nye mempunyai rekod yg boleh dikatakn hebat juge..
mungkin terlalu awal utk melihat persefahaman..
tp sepatutnya peluang diambil utk membentuk twin strikers yg digeruni..
dan mencari cara utk compliment each others..bukan compete to defeat one another..

bg local players..susah nk kata..
kdg2 tengok dieorg macam xsemangat nk main..
macam xde will nak menang..
macam kalah pun xape..
xnampak kekecewaan bile dieorg kalah..
maksudnya game tu tidak dihayati sepenuhnya..(ishh..cam menyanyi pulak hehe)

xtaulah..harap2 permainan semakin baik di perlawanan2 piala malaysia ni..
lg2 mungkin perubahan sementara kejurulatihan..membawa sesuatu yg positif..bukan yg sebelum ni tidak baik..tp ada2 ruang2 yg nampak utk diperbaiki..

all the best la utk selangor~~