[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4921: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
MPPJ FC - Page 47 - selangorfc.com

SELANGORFC.COM 3.3.5

INSPIRASI KEGEMILANGAN MERAH KUNING

Bincang mengenai senario liga Selangor mahupun mengenai pasukan-pasukan dari Selangor yang beraksi di liga Malaysia seperti MPPJ, Public Bank, PKNS, MK Land & lain-lain di sini.

Moderators: gergasimerah, firdaus, belanda, nurul, ortega, misai11, Max_07s, Nanana_81, zizou, poetye

By IFEELTHEFEVER
#150023
firdaus wrote:
deeno wrote:
ZaHiD wrote:tim nih pun dah cam "melukut di tepi gantang" FAS gak yang jadi mangsa. tetapi masa nak belanjer besar-besaran dulu jenih tak hingat keliling....


kita tak usah tgk team orang bro....team kita pun semput2 gak skang nie...huhuuuh....peace
apa yg semputnya dgn team "kita" ? team "kita" tu team apa team mana ??


aku rasa team 'kita' team mana ntah.. aku tak tahu la pulak...
By RIZAL 61
#150041
ASSALAMUAIKUM & SELAMAT SEJAHTERA,

KECOH LA MBPJ NI! TAHU PUN NAK RUJUK BALIK PADA FAS! JANGAN NAK EKSYEN DENGAN SELANGOR! WALAUPUN AKU KELAHIRAN PJ TAPI AKU CUKUP TAK SUKA DENGAN MANAGEMENT TEAM NI TERMASUK TEAM NYA! PADA AKU FAS AMBIL ALIH AJE MBPJ AS A 2ND TEAM! SAYANG JUGA IF DIBUBARKAN! 8)
By fuentes
#150186
bg je budak2 under 20 selangor wakil team ni.dapat asah skill depa.tak lah kekok nanti wakil selangor senior
By mahfiz
#150195
Keputusan Sabtu lepas...

MPPJ 0 - Telekom Melaka 2
Agregat jadi 0-5
Wow... besarnya. Sebesar bajet korang dululah masa awal musim.

Hahahahahaha... korang pun tersingkir jugak. Kah...kah...kah... Ramai star pun tewas jugak. Kata Chelsea Malaysia. Pooooooooooooodah... Lepas ni korang nak main kat mana. Silap2 main kat Liga Perdana atau Liga FAM.

Buat penyokong2 lalang MPPJ... selamat menyokong.... Siapa yang korang nak sokong? Selangor ke...
By liverpool
#150215
tulahhh korang... sokong sangat team nieee... sekarang sendiri yang malu... lain kali pikir sikitt... heiiiiiiiiiiiii....... aper nak jadik korang semuaaa............ :roll:
By firdaus
#150225
mahfiz wrote:Buat penyokong2 lalang MPPJ... selamat menyokong.... Siapa yang korang nak sokong? Selangor ke...
khairi pernah berkata -> "sampai bila bila pun anwXX IbrXXXX tkdibenarkan kembali setelah apa yg dia buat utk memecah belahkan melayu.."

shahidan pernah berkata -> "mintak maaflah..tkde lagi tempat utk mereka yg lebih pentingkan duit dan menikam negeri kelahirannya dr belakang"

dan skrg aku, firdaus nk cakap -> "sorrylah lalang dan langau mppj, tkkan ada sape yg boleh percaya korang lagi..sikap talam dua muka korang ni memang hina sehinanya..anjing kalau di ajar pun tau hormat tuan, tau balas budi penjaganya tau"
By IFEELTHEFEVER
#150229
ieeeee ngeri nya posting abg daus.. kita
PASAL tu aku komen .. ttg halatuju MPPJ ni.. 'hampeh sebenarnya' ..tu pun ada org pertikaikan @ samakan nasib MPPJ ini dgn pasukan SELANGOR.. bagi aku..negeri tetap negeri.. ia tidak ada kene mengena dgn kelab ke bank atau sykt development ke... bg aku cukup la.. dgn adanya kelab sukan..udahler.. jgn nak mandai mandai nak 'kembang' sayap konon2 nak berentap dgn pasukan negeri.. dgn berentap dalam liga FAM ke piala presiden ke apa ke..

pasal 'lalang' a.k.a penyokong2 kelab2 sebegini.. seriusshit aku ckp.. aku takkan terbangak bangak nak sokong pasukan2 camni... ( team takder masa depan! ).. akhirnya menyusahkan persatuan bola sepak negeri tu sendiri..

hapuskan pasukan KELAB2 di liga MALAYSIA!!
By liverpool
#150239
firdaus wrote:
mahfiz wrote:Buat penyokong2 lalang MPPJ... selamat menyokong.... Siapa yang korang nak sokong? Selangor ke...
khairi pernah berkata -> "sampai bila bila pun anwXX IbrXXXX tkdibenarkan kembali setelah apa yg dia buat utk memecah belahkan melayu.."

shahidan pernah berkata -> "mintak maaflah..tkde lagi tempat utk mereka yg lebih pentingkan duit dan menikam negeri kelahirannya dr belakang"

dan skrg aku, firdaus nk cakap -> "sorrylah lalang dan langau mppj, tkkan ada sape yg boleh percaya korang lagi..sikap talam dua muka korang ni memang hina sehinanya..anjing kalau di ajar pun tau hormat tuan, tau balas budi penjaganya tau"


Sebelum tuduh orang lain tuuu umpama lagi teruk dari 'anjing'..... kadang-kadang kiter kena pikir jugak... kiter macaman dulu....

ini adalah beberapa ayat yang menunjukkan pengalaman beliau yang juga pernah menjadik seperti 'ITU'.... kuang kuang kuang :lol: :lol: :lol: ... ayat disuatu ketika dulu.....


firdaus wrote:MPPJ..buktikan lu org boleh..cuma 3 mata je tercicir dgn TM..sesama pastikan MPPJ..PBank dan Selangor bersaing di Liga Super..tu pun kalau ada lagi format liga cam skrg thn depan..bkn tk tau FAM..cam2 nk buat..


bukan nak carik gaduhhh.... sajer mengingatkan jerrr... jangan terlalu emosional biler berforummm.. kiter nie macam berkeluarga disini... ok ottaiii.... sooryyy lerrr ..... :)
By firdaus
#150266
kihkihhkihhh..woiii mangkak..aku tkpernah pun mengaku aku menyokong team mppj ni..posting tu dihantar adalah sbg satu sokongan moral kpd team mppj yg terkial kial masa tu dan menghadapi kemungkinan turun ke liga premier sedangkan Selangor lak sedang hampir pasti ke liga super..dan tu thn 2005..masa tu mppj tkde langsung penyokong..ramai dah gi berpecah sokong mkland dan buat muka tkmalu sokong Selangor balik..tu yg aku simpati tu..bagile sokongan moral..

yg aku sound tu fans mppj yg dahulunya thn2 2000-2002 sokong Selangor tp pastu bila Selangor down 2003 gi sokong mppj..pastu bila mppj lak down 2004 gi sokong public bank..pastu 2005 public bank down, dtg terhegeh hegeh buat muka tkmalu ngaku sokong Selangor balik..tu pun asalnya nk sokong mkland tp tkjadi sbb mkland awalnya ajer bagus..

*aku tkciter sblm 2000 sbb masa tu bdk2 ni berhingus lagi dan team mppj tkwujud dlm liga M lagi..
By ZaHiD
#150271
MPPJ nih tahu nak balas budi baik tuannya ker ? ekekek

dah "habih madu , sepah dibuang " biler dah "tersepit" terhegeh2 carik balik FAS untuk kaver segala hutang piutang. habih tuh , biler dah sengkek...naper carik balik FAS ?

hehe dimana penyokong2nya semasa belom masuk liga M ?
By liverpool
#150298
firdaus wrote:aku simpati tu..bagile sokongan moral..


oooooo.... ini lah dikatakan hukum dua darjat...

time korang simpati ngan MPPJ... korang boleh sokong... dan korang tak kisah orang lain pun nak sokong ker taknak ker... korang tak panggil lalang masa tuu.....

tetapi.... jeng jeng jeng....

time kitorang simpati ngan MPPJ... kite tak boleh sokong .... kalau sokong akan dipanggil lalang dan hina ........ sebab time nie korang tak sokong dah MPPJ...

moral of the story...

kalau ottai buat dan kiter buat... semuanyerr ok dan betulll
kalau otttai tak buat dah dan kiter terus buat.... semuanya tak betul dan kiter salah...

DIKTATOR AND AUTOKRATIK ..... yang FAM buat tu hukum rimba... yang ko buat nie hukum taman rimba templerr.... :lol:

tolong tunjuk ajar kiterr lagi ottaii... lepas nie kiter kena sokong team mana lagi dan biler kena stop sokong ker.. aper aperrr kerr... semuanyerr kena ikut firasat dan perasaan ottaii kiterr... :lol:
By nurhisham
#150299
Actually prob ni sama jer ngan mana2 pasukan pun. Memang secara dasarnya pasukan MPPJ ni berasaskan dari pasukan bolasepak kelab sukan kakitangan MPPJ. Sama macam selangor, segala perbelanjaan pasukan ditaja oleh PENAJA. Kalau mengikut sumber yang rapat dengan Majlis, PENAJA ini yang menyediakan bermacam-macam imbuhan hatta kereta, kedai dsb TETAPI ada syarat dan kehendak2nya. PENAJA yang amat berminat dengan bolasepak ini amat menyukai pilihannya seperti yang kita ketahui pada awal musim. Itu la pilihan PENAJA. Akan tetapi apabila ada orang yang gatal tangan ketika musim haji yang lalu, telah menyinggung hati penaja sehingga penyingkiran coach kesukaannya balik ke German. Rajuk nyer PENAJA tidak dapat dibendung sehingga menarik penajaan berupa kereta, kediaman dsb sehingga tangan-tangan ajaib ini terus ghaib dan melambakkan hutang-hutang.
Macam tahun-tahun terdahulu, PENAJA ini yang membayar gaji pemain kontrak terutama import dan tidak melibatkan kantung pihak MAJLIS.
So segala punca permasalahan adalah dari pihak-pihak yang gatal tangan dan gelap mata bila melihat pasukan yang dilimpahi kemewahan.
By ZaHiD
#150320
liverpool wrote:tolong tunjuk ajar kiterr lagi ottaii... lepas nie kiter kena sokong team mana lagi dan biler kena stop sokong ker.. aper aperrr kerr... semuanyerr kena ikut firasat dan perasaan ottaii kiterr... :lol:
camana nak bagi tunjuk ajar....
apa jugak "point penting" tuh nko tak cuba nak...pahami dan perhalusi..
cuba duduk dengan tenang ....tarik napas dendalam....
selak satu persatu laman....dengan harapan tiada lansung rasa kompromi dan pahami setiap perkataan dengan positif....

cam yang paling asas aku tulih tuh ....dimana penyokong2 MPPJ sebelom masuk didalam liga M or dimanakah mereka semua sebelom nama MPPJ masuk didalam liga M ??

kalau tak silap aku , mungkin pegawai2 or even staff MPPJ ajer yang gie tengok...kot ??

tetapi hakikatnya masa Final 2003 , melimpah ruah penyokong2 nih , dan dari manakah datangnya ? tetapi masa kempen MSL 2006 , dimanakah mereka ?

itu ajer ....
By liverpool
#150328
ZaHiD wrote:cam yang paling asas aku tulih tuh ....dimana penyokong2 MPPJ sebelom masuk didalam liga M or dimanakah mereka semua sebelom nama MPPJ masuk didalam liga M ??

tetapi hakikatnya masa Final 2003 , melimpah ruah penyokong2 nih , dan dari manakah datangnya ? tetapi masa kempen MSL 2006 , dimanakah mereka ?


nie saya kena ulang balik ungkapan-ungkapan saya sebelum ini.... dengan contoh yang lain....

moral of the story pertama....

contohnyerrr.... sekarang nie takder Rawang FC atau Bangi FC... katakanlah tiba-tiba kedua-dua Bandar Canggih Selangor nie nak buat team... dengan tujuan nak meningkatkan mutu bolasepak negara... kiter sebagai penduduk Rawang atau Bangi mesti akan sokong punyerr, walaupun kita masih sokong selangorr.... macam tulah kes MPPJ.. sebelum ader team bola memang kiter tak nampak penyokong sebab takder team bola... lepas dah ader.. barulah mereka start sokong...

moral of the story kedua...

kiter semua dibawah satu negeri dan dibawah satu Sultan... aper-aper berlaku didalam lingkungan jajahan selangor sudah semestinya kiter semua akan terasa dan kena merasa... contohnyerrr bila MPPJ nak buat team... bukan orang PJ jer yang akan sokong... malah orang didaerah lain dibawah naungan selangor juga turut akan sokong kerana semangat kenegerian yang cuba saya keterangan niee

kiter didalam satu negeri macam berkeluarga... Selangor sebapai Bapak kiterr dan daerah-daerah nie sebagai anak-anaknyerrr.... bila satu anak nak maju macam bapaknyerrr... anak-anak lain pun akan beri semangat dan sepatutnyerr kena beri semangat... bukan mengendahkannyerr atau mencacinyerr atau menghinanyaa dengan mengatakan 'aku anak bapak' jerr.....

contoh yang tak kena mengena yang aku boleh kaitkan lagir adalah...

bila lebanon kena serang dengan israel.... semua penduduk islam memberontak dan berikan bantahan kepada israel dan sokongan kepada lebanon... kiter adakan perlawanan untuk mengutip sumbangan kepada lebanon... sebab apa kiter buat... sebab kiter ader semangat kekeluargaan sebagai seorang islam... jadik kite kena sokong lebanon oleh kerana timbul unsur kekeluargaan sebab kiter sesama islammm...

kenaper sifat kekeluargaan ini tak dapat diserapkan kepada MPPJ ... kerana mereka juga adalah satu negeri dan merupakan satu keluarga kiterr... cuba pahami dan dalami konteks dan isi yang cuber saya terangkan...


p/s : jangan marah membabi buta sebab cuber kaitkan lebanon atau agama dengan MPPJ.... aku cuba nak ambik konteks sokongan jerr...

tu jerlahhhh........ :?
By deeno
#150355
udah2 la tu LIVERPOOL......sape ko nak citer lebih2...kang tak pasal2 kene maki...lebih baik ko duk diam.....mereka lebih arif....kita nie umpama semut ajer....

LIVERPOOL.....ade team nak main prendly dgn team ko...team ADABI....dorang nak game pemanas badan pasal nak main playoff liga FAM.....ko kol aku jap....0192297135.....
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 52