[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4921: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
MPPJ FC - Page 48 - selangorfc.com

SELANGORFC.COM 3.3.5

INSPIRASI KEGEMILANGAN MERAH KUNING

Bincang mengenai senario liga Selangor mahupun mengenai pasukan-pasukan dari Selangor yang beraksi di liga Malaysia seperti MPPJ, Public Bank, PKNS, MK Land & lain-lain di sini.

Moderators: gergasimerah, firdaus, belanda, nurul, ortega, misai11, Max_07s, Nanana_81, zizou, poetye

By deeno
#150356
menurut sumber tidak rasmi yg aku dpt semalam.....TEAM MPPJ akan kekal dlm LIGA kerana orang nombor 1 negeri SEL tak nak MPPJ terkeluar dari LIGA......sebab MPPJ bermaslah sgt simple.....Org yg pegang MPPJ tu orang PERAK.....paham2 udah ler....orang nombor 1 negeri nak lantik anak jati SEL sbgai orang paling besar MBPJ dan menguruskan team MPPJ dgn baik selepas ini....mereka akan mesyuarat dlm mase terdekat nie...tunggu aje keputusan samaada MPPJ akan kekal atau tak dlm LIGA nanti.....
By BudakSelangor
#150365
Oit Deeno ..jangan la pakai sumber tak rasmi .. Nanti kena tembak .. kui ..kui .. Takpe la ..semua orang buat silap ..lagi pun kalau takde info bermacam jadi statik ajer .. Bagus info ko nie Deeno ..har ..har ..

Sebenarnya aku pun pernah sokong MPPJ nie .. Teringin benar nak tengok Liga2 di Malaysia nie berasaskan kelab2 ajer .. Tapi sebab politik maka pasukan negeri ker ..kelab2 ker semuanya bermasalah dari segi pengurusan dan pemain .. Jadi kemana hala tuju bolasepak Malaysia .. ? Balik ke belakang la .. Makin banyak kelab2 yang bungkus bermakna FAM gagal melahirkan kelab2 bermutu untuk bertanding dalam liga anjurannya .. Sebenarnya asas pasukan kelab banyak yang tidak kukuh .. Daripada pasukan yang tiba2 menerima suntikan wang yang besar mereka terus melonjak menjadi antara pasukan yang kuat dan diminati ..Tetapi dari segi penyokong ..mereka tidak dapat menyemai semangat kesetiaan terhadap pasukan .. Sokong sebab pasukan tu kuat .. lepas kembali menjadi lemah penyokong pun blah .. Jika tiada masalah dalam pengurusan MPPJ aku rasa kelab inilah anatara salah satu kelab yang akan memberikan cabaran merebut kejuaraan Liga Super musim ini .. Mereka dibarisi pemain2 yang hebat tetapi tidak hebat dibahagian pengurusan .. akibatnya ..bungkus ler .. Bukan kelab ajer .. pasukan negeri pun mengalami masalah sama .. Budget pasukan Selangor pun berjuta gak .. tapi apa hasilnya? Berjaya kekal dalam Liga Super hasil play off ? Tangan2 ghaib berkeliaran dalam dan luar pasukan .. Sebab apa? Politik .. kabel .. fiber optic .. bluetooth pun ada .. Memang kachau....

Apa sebab gagal? Bolasepak di Malaysia harus mula menetapkan sasaran keuntungan daripada pengurusan pasukan .. Bukannya mengejar glamour atau berbelanja mengikut peruntukan yang diberi sahaja .. Kalau nak diiikutkan sepatutnya PAS bermusim dah lama digunakan sebab kelab memperolehi wang pendahuluan untuk 1 musim daripada penyokong setia selain daripada kutipan tiket bagi mereka yang kadang2 ke stadium .. Sesiapa yang pernah main football manager ker ..soccer manager ker .. FIFA manager ker pasti akan dapat lihat satu bahagian untuk Financial dan Sponsors .. Daripada penjualan barangan sukan kelab .. cenderahati dan bermacam2 lagi .. Mereka ada akaun untuk sepanjang tahun .. berapa income ..berapa perbelanjaan .. Nak beli player pun board of director kena tau berapa gaji supaya tak jadi masalah kalau kelab ketiadaan penyokong yang mahu ke stadium .. Semua dah diambil kira .. Di Malaysia .. berbelanja sakan dan selepas beberapa bulan dah nak tutup akaun baru tahu defesit perbelanjaan capai berjuta2 ..

Aku sokong kalau MPPJ dikekalkan .. Mungkin kesannya bukan sekarang tetapi mungkin 10 atau 20 tahun lagi kita akan dapat lihat liga kita hanya diwakili kelab2 sahaja dan diuruskan oleh mereka2 yang buat duit daripada pasukan yang mereka uruskan ..
By firdaus
#150395
deeno wrote:menurut sumber tidak rasmi yg aku dpt semalam.....TEAM MPPJ akan kekal dlm LIGA kerana orang nombor 1 negeri SEL tak nak MPPJ terkeluar dari LIGA......sebab MPPJ bermaslah sgt simple.....Org yg pegang MPPJ tu orang PERAK.....paham2 udah ler....orang nombor 1 negeri nak lantik anak jati SEL sbgai orang paling besar MBPJ dan menguruskan team MPPJ dgn baik selepas ini....mereka akan mesyuarat dlm mase terdekat nie...tunggu aje keputusan samaada MPPJ akan kekal atau tak dlm LIGA nanti.....
waaakaaaakaaaa..memang sah sah nk kena tembak pun..wahai encik deeno..tolonglah..aku mintak tolong sangat sangat, janganlah posting ikut suka, asal boleh ajer..saper ajerlah sumber tkrasmi kau tu..kau faham ke tk masalahnya sebenarnya deeno?? atau kau tktau apa2 pun sebenarnya ?

mppj sememangnya masih lagi berminat utk menyertai Liga Super tp kalau ikut peraturan FAM, mppj dah terkeluar sbb gagal mematuhi peraturan Jawatankuasa Pertandingan FAM iaitu gagal mengesahkan pendaftaran utk penyertaan Liga Super musim depan bila tarikh yg ditetapkan berakhir pada 30 Jun lepas..

jadi FAS (mppj bernaung bawah FAS) mintak FAM bg tempoh sampai 15 Ogos ni utk bagi peluang MPPJ sahkan penyertaan kelab tu dlm Liga Super musim depan..

so hanya pihak Jawatankuasa Pertandingan FAM sahaja yang ada kuasa untuk menentukan sama ada untuk menerima atau menolak rayuan FAS tersebut bukannya orang nombor 1 negeri Selangor atau orang nombor lapan negeri Selangor yg menentukan dan buat keputusan terkeluar atau tidaknya MPPJ dari LIGA......

bukan orang nombor 1 negeri atau nombor tujuh negeri yg nak lantik anak jati SEL sbgai orang paling besar MBPJ dan menguruskan team MPPJ dgn baik selepas ini yg akan menentukan mppj stay main ke tk....

bukan mereka akan mesyuarat dlm mase terdekat nie yg akn tentukan tp jawatankuasa FAM...

tunggu aje keputusan samaada MPPJ akan kekal atau tak dlm LIGA nanti tu buat apa kalau jawatankuasa FAM tolak rayuan FAS ???
By kelanangFC
#150405
puas ati....puas ati.....

amik ko ubat.....bengang tul ngn pjctfc ni.....
sejak dari game liga super dulu.....
reff mangkor tu.....
padan muka....hahaha..... :lol:
By deeno
#150470
firdaus wrote:
deeno wrote:menurut sumber tidak rasmi yg aku dpt semalam.....TEAM MPPJ akan kekal dlm LIGA kerana orang nombor 1 negeri SEL tak nak MPPJ terkeluar dari LIGA......sebab MPPJ bermaslah sgt simple.....Org yg pegang MPPJ tu orang PERAK.....paham2 udah ler....orang nombor 1 negeri nak lantik anak jati SEL sbgai orang paling besar MBPJ dan menguruskan team MPPJ dgn baik selepas ini....mereka akan mesyuarat dlm mase terdekat nie...tunggu aje keputusan samaada MPPJ akan kekal atau tak dlm LIGA nanti.....
waaakaaaakaaaa..memang sah sah nk kena tembak pun..wahai encik deeno..tolonglah..aku mintak tolong sangat sangat, janganlah posting ikut suka, asal boleh ajer..saper ajerlah sumber tkrasmi kau tu..kau faham ke tk masalahnya sebenarnya deeno?? atau kau tktau apa2 pun sebenarnya ?

mppj sememangnya masih lagi berminat utk menyertai Liga Super tp kalau ikut peraturan FAM, mppj dah terkeluar sbb gagal mematuhi peraturan Jawatankuasa Pertandingan FAM iaitu gagal mengesahkan pendaftaran utk penyertaan Liga Super musim depan bila tarikh yg ditetapkan berakhir pada 30 Jun lepas..

jadi FAS (mppj bernaung bawah FAS) mintak FAM bg tempoh sampai 15 Ogos ni utk bagi peluang MPPJ sahkan penyertaan kelab tu dlm Liga Super musim depan..

so hanya pihak Jawatankuasa Pertandingan FAM sahaja yang ada kuasa untuk menentukan sama ada untuk menerima atau menolak rayuan FAS tersebut bukannya orang nombor 1 negeri Selangor atau orang nombor lapan negeri Selangor yg menentukan dan buat keputusan terkeluar atau tidaknya MPPJ dari LIGA......

bukan orang nombor 1 negeri atau nombor tujuh negeri yg nak lantik anak jati SEL sbgai orang paling besar MBPJ dan menguruskan team MPPJ dgn baik selepas ini yg akan menentukan mppj stay main ke tk....

bukan mereka akan mesyuarat dlm mase terdekat nie yg akn tentukan tp jawatankuasa FAM...

tunggu aje keputusan samaada MPPJ akan kekal atau tak dlm LIGA nanti tu buat apa kalau jawatankuasa FAM tolak rayuan FAS ???



ko bercerita ikut surat khbar.....aku plak cerita ikut mulut org2 dalam MPPJ....ko ape tau....ko ingat surat khbar atau tv kat malaysia nie bg info betul sgt ker?????...mereka tu nak mensedapkan cerita dan melariskan produk keluaran mereka ajer....itu taktik bisness la geng......

klu luar negara dah lame kene saman tau.....

ikut suke ko lah otai....ko punya maklumat lengkap mcm seorang pegawai FAM tapi ko pun haprak gak.....
By ZaHiD
#150481
jadi kesimpulannya , toksah laa nak bawak memenda yang tak sah kat dalam Forum , takut nanti lain orang akan menjadi mangsa penipuan.

orang kata "ayam terlepas , tangan bau tahik" paham2kan maksudnya.
By nurhisham
#150482
Memang ada yang betul ada yang sensasi.. Apa yang aku tau isu MPPJ ni kecik.. Punca nyer budget. Disebabkan budget utk tahun depan masih kabur gara-gara PENAJA 'yg power' tu tarik diri, menyebabkan kemunculan MPPJ tahun depan samar-samar. So kalau ikut rules pertandingan, secara logik nyer MPPJ dah tak main utk tahun depan sebab dah lepas tarikh tutup.
Then buat rayuan melalui FAS
selepas ada perbincangan (MPPJ-FAS) yang kita pun tak tau. Maybe ada sponsor lain ker.. jadikan MPPJ skuad pelapis ker.. tu kita tak tau la.. Apa pun kalau rayuan diterima, bermakna ada harapan MPPJ main lagi.
By firdaus
#150487
deeno wrote:ko bercerita ikut surat khbar.....aku plak cerita ikut mulut org2 dalam MPPJ....ko ape tau....ko ingat surat khbar atau tv kat malaysia nie bg info betul sgt ker?????...mereka tu nak mensedapkan cerita dan melariskan produk keluaran mereka ajer....itu taktik bisness la geng......

klu luar negara dah lame kene saman tau.....

ikut suke ko lah otai....ko punya maklumat lengkap mcm seorang pegawai FAM tapi ko pun haprak gak.....
oh hehehe.. jadi deeno mengatakan peraturan FAM yg mewajibkan semua team yg bertanding dlm Liga M musim depan mendaftarkan pemain2 dan pasukan sebelum 30/6/06 tu hanyalah nk mensedapkan cerita dan melariskan produk (produk? kekeke) keluaran mereka ajer ekk..ohh baru aku tau tu taktik bisnes ajer ishh ishhh ishhhh..peraturan FAM yg memang dah sah diperakukan pun leh jadi cerita putar belit jugak ekk..maknanya peraturan FAM tu bohong ajerlah ekkk..tktau lak aku yg peraturan FAM yg wajibkan team mendaftar sblm 30 jun 2006 utk penyertaan Liga M musim depan tu hanyalah cerita tv dan suratkhabar nk lariskan produk mereka ajer sebenarnya..

tp produk ?? produk keluaran tv dan suratkhabar ??
By gergasimerah
#150580
kan aku cakap deeno nih serba tau
fakta ngan cite kosong pun dia tak
tau apa benda...dah tu smua pun dia
yang betul...wakakkaka..mulut org
lagi besar bohongnye...hehehehe
By deeno
#150591
gergasimerah wrote:kan aku cakap deeno nih serba tau
fakta ngan cite kosong pun dia tak
tau apa benda...dah tu smua pun dia
yang betul...wakakkaka..mulut org
lagi besar bohongnye...hehehehe


what ever lah....masuk campur gak yer korang dlm hal2 MPPJ nie...ingatkan dah taknak amik tau..klu aku kelentong ker betul ker....korang amik kisah gak erkkk...bagusnyer korang nie.....ade gak sifat nak amik tau perkembangan MPPJ nie....maklumlah....kemana tumpahnyer kuah klu tak ke nasi...hehhehheh

asal ade posting otai mesti ade tap yg follow...mcm d rancang ajer....ermmmmmmm.....mungkin gak kan....mklumlah dah jadi sahabat sehidup semati.....hehehehe..cayalah tap,peranan ko menjadi betul mcm pelakon tambahan plak....jgn mara aaaaa....gurau jer tu....
By deeno
#150594
firdaus wrote:
deeno wrote:ko bercerita ikut surat khbar.....aku plak cerita ikut mulut org2 dalam MPPJ....ko ape tau....ko ingat surat khbar atau tv kat malaysia nie bg info betul sgt ker?????...mereka tu nak mensedapkan cerita dan melariskan produk keluaran mereka ajer....itu taktik bisness la geng......

klu luar negara dah lame kene saman tau.....

ikut suke ko lah otai....ko punya maklumat lengkap mcm seorang pegawai FAM tapi ko pun haprak gak.....
oh hehehe.. jadi deeno mengatakan peraturan FAM yg mewajibkan semua team yg bertanding dlm Liga M musim depan mendaftarkan pemain2 dan pasukan sebelum 30/6/06 tu hanyalah nk mensedapkan cerita dan melariskan produk (produk? kekeke) keluaran mereka ajer ekk..ohh baru aku tau tu taktik bisnes ajer ishh ishhh ishhhh..peraturan FAM yg memang dah sah diperakukan pun leh jadi cerita putar belit jugak ekk..maknanya peraturan FAM tu bohong ajerlah ekkk..tktau lak aku yg peraturan FAM yg wajibkan team mendaftar sblm 30 jun 2006 utk penyertaan Liga M musim depan tu hanyalah cerita tv dan suratkhabar nk lariskan produk mereka ajer sebenarnya..

tp produk ?? produk keluaran tv dan suratkhabar ??


aku rase tak payah kut aku jelaskan kenyataan aku tu...penat jer aku menaip korang pusingkan balik posting aku tu....maksud aku korang tak paham tp memandai buat spekulasi buruk....aku tau ko kijer kat jabatan peguam ( betul ker..kang slah taip kene lak aku...) tapi tak semestinyer ape yg ko posting semuanyer ikut care ko dan skema ataupun macam kat jabatan peguam tu.....ko blajar mcm peguam tapi ko aku rase peguam pun tak terer mcm ko.....hheeeh...
By firdaus
#150628
deeno wrote:what ever lah....masuk campur gak yer korang dlm hal2 MPPJ nie...ingatkan dah taknak amik tau..klu aku kelentong ker betul ker....korang amik kisah gak erkkk...bagusnyer korang nie.....ade gak sifat nak amik tau perkembangan MPPJ nie....maklumlah....kemana tumpahnyer kuah klu tak ke nasi...hehhehheh
aku bukan ambik kisah ttg perkembangan mppj tp aku ambik kisah pasal posting kau yg tkbetul..aku tkmau sfc menjadi satu forum yg menyalurkan maklumat yg tkbetul yg akhirnya akan membuatkan kredibiliti sfc sbg sumber maklumat terjejas..dan ini bukanlah kali pertama kau menyampaikan maklumat yg tkbetul..tp dah berkali kali..kau dah ditegur tp kau buat lagi..

deeno wrote:menurut sumber tidak rasmi yg aku dpt semalam.....TEAM MPPJ akan kekal dlm LIGA kerana orang nombor 1 negeri SEL tak nak MPPJ terkeluar dari LIGA......
kau faham ke tk apa yg kau taip tu? team mppj AKAN KEKAL DLM LIGA kerana orang nombor 1 negeri SEL tak nak MPPJ terkeluar dari LIGA ??? kau tau tk yg peraturan FAM menetapkan setiap team mestilah mendaftarkan penyertaan pasukan utk Liga musim dpn sblm 30 Jun 2006? dan mana2 team yg gagal mendaftar sblm tarikh tu akan dianggap tdk berminat utk menyertai Liga M musim dpn? kau tau ke tk? skrg mppj telah gagal utk mendaftar sblm 30 Jun 2006 dan sebagai persatuan penaung mppj, FAS telah merayu kpd FAM utk bg peluang kedua utk penyertaan mppj sehingga 15 Ogos 2006..ttp sehingga 15 Ogos 2006, mppj masih gagal selesaikan masalah dalaman mereka jd borang pendaftaran pasukan masih gagal dihantar..dan sekalipun borang pendaftaran dihantar, j/kuasa rayuan pertandingan FAM akan berbincang pula samada menerima atau tdk pendaftaran LEWAT mppj tu..dan sekiranya pendaftaran mppj tu diterima, tkmustahil mppj didenda..jadi yg menentukan samada mppj kekal atau tidak dlm Liga bukanlah org nombor 1 negeri yg kau ckp tu ttp j/kuasa rayuan pertandingan FAM !!! sekalipun org nombor 1 yg kau ckp tu nk mppj kekal tp kalau borang pendaftaran mppj ditolak sbb dah lewat mendaftar mcmana? skrg kau faham ke tk siapa yg tentukan penyertaan mppj diterima atau tk bila borang penyertaan masih belum dihantar? badan penganjur pertandingan i.e FAM yg tentukan atau org nombor 1 yg kau ckp tu atau org2 mppj yg suka2 hati leh tentukan ?

skrg siapa yg tkfaham dan siapa yg memandai mandai buat spekulasi buruk?

kalau kau masih tkfaham jugak, cuba kau bayangkan diri kau jadi penganjur pertandingan bowling..kau nk sape yg nk join, register sblm 30/6/06..sape lambat register i.e selepas 30/6/06, penyertaan org tu tkterima..tiba tiba alibotak yg tkde duit nk bayar yuran registration, nk register pd 20/8/06sbb baru dpt duit sedangkan kau dah letak syarat mesti register sblm 30/6/06..skrg siapa yg ada hak nk terima atau tk penyertaan alibotak tu? penganjur pertandingan bowling iaitu kau atau alibotak yg boleh sesuka hati nk tentukan alibotak boleh bertaning atau tk?
By BudakSelangor
#150655
Aisey ..makin ke belakang la bolasepak tempatan macam nie .. Kalau makin banyak kelab tarik diri tinggal pasukan negeri yang masih mengekalkan orang2 politik dalam pengurusan serupa la macam FAM gak .. Lingkup ker .. merudum ker .. tak kisah .. Janji ada kerajaan negeri nak langsaikan hutang .. Dengar cerita MyTeam dah pun beli kelab dari Perak tu .. lupa plak namanya .. hmm ..Untuk setahun nama tersebut digunakan dan selepas itu mungkin nama MyTeam diguna pakai dalam pendaftaran .. Sayang sungguh jika MPPJ terpaksa tarik diri dari menyertai liga hanya kerana pengurusan tidak berminat nak menguruskan team itu musim depan .. Lebih baik dijual ajer kelab tersebut awal2 lagi sebelum membiarkan tarikh akhir pendaftaran berlalu pergi .. Mungkin ada pihak2 yang boleh bagi proposal yang mungkin boleh mendatangkan keuntungan bagi kedua2 pihak .. Aku percaya masalah ini hanyalah berpunca daripada pengurusan sahaja ..
By ku zefri
#150661
BudakSelangor wrote: .. Janji ada kerajaan negeri nak langsaikan hutang .. Dengar cerita MyTeam dah pun beli kelab dari Perak tu .. lupa plak namanya .. hmm ...


Perak UPB 8)
By RIZAL 61
#150683
ASSALAMUIAKUM & SELAMAT SEJAHTERA,

HAI PANAS LAK TOPIC MBPJ NI! PADA PANDANGAN AKU, DATUK BANDAR & PRESIDEN MBPJ NI MEMALUKAN BUKAN NAK USAHA SELAMATKAN APE YANG PATUT TAPI TAK SABAR NAK TUNGGU TAMAT TEMPOH JAWATAN!

xxxxxxx PUNYEE PUNYAI PEMIMPIN! :roll:
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 52