[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4921: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
MPPJ FC - Page 50 - selangorfc.com

SELANGORFC.COM 3.3.5

INSPIRASI KEGEMILANGAN MERAH KUNING

Bincang mengenai senario liga Selangor mahupun mengenai pasukan-pasukan dari Selangor yang beraksi di liga Malaysia seperti MPPJ, Public Bank, PKNS, MK Land & lain-lain di sini.

Moderators: gergasimerah, firdaus, belanda, nurul, ortega, misai11, Max_07s, Nanana_81, zizou, poetye

By RIZAL 61
#151954
ASSALAMUAIKUM & SELAMAT SEJAHTERA,

MENJERIT? AKU MEMANG STYLE TYPE BAGI HURUF BESAR! SORRY IF AKU MELANGGAR ETIKA FORUM! :wink:
By ortega
#151968
ok rizal...mungkin salah kami utk tidak display kan
TERMS OF USE FOR POSTING COMPLAINTS / COMPLIMENTS
tp. kalau ko biasa join forum2 lain dia akan ada clause ini

3. USER CONDUCT
You shall meet the following rules of etiquette and conduct before using the services provided by this Forum:
(i) to be personally and solely responsible for all Content posted by you on this Forum;
(ii) to provide true and accurate personal information during the registration process;
(iii) any Content posting made by you are prohibited from containing any unlawful, obscene, vulgar, abusive, harassing, infringing, harmful, threatening, defamatory, sexually explicit, profane, hateful, inciting racial hatred or ethnicity, or otherwise objectionable language of any kind;
(iv) shall not upload files that with the intention of distributing third party software or other material protected by intellectual property laws with the view of infringing such rights granted by the respective intellectual property laws;
(v) any Content posting made by you are prohibited from containing any adult material, including but not limited to, graphic images, written images, or links thereto;
(vi) shall not post any Content that contains material that may harm minors in any way;
(vii) shall not to participate in any 'flaming wars', insulting or harassing of any users of this Forum and/or administrators of this Forum. By doing so, you will be in violation of the TOU in this Forum and as such you may be banned and/or prevented from participating and posting new threads and messages in this Forum;
(viii) shall refrain from making postings which refer to a commercial transaction or experience that did not occur;
(ix) prohibited from conducting or forwarding any Content posting which amounts to unsolicited surveys and mail, advertisements, pyramid schemes, bulk mail or 'spam' and chain letters;
(x) prohibited from uploading files that contain worms, viruses, Trojan horses, corrupted files, or any other malware or adware software or programs that may damage the operation of this Website and/or the PC of any other user of this Forum;
(xi) shall not prevent or inhibit any other user from using this Forum;
(xii) shall not engage in stalking or harassing another user in this Forum;
(xiii) shall refrain from excessive use of "capital letters" in your message at the web forum as it amounts to 'shouting' in this Forum; and
(xiv) shall not collect, store and manipulate personal data of other users in this Forum.
Please take note that any attempt by any person or user to damage this Forum or undermine its operation may be a violation of criminal or civil laws and Dream Edge reserves the right to seek damages from any such person to the full extent of the law.

dipetik dr. forum
http://www.consumer.com.my/termsofuse.htm
malaysia punya website..so hope ko clear pasal benda ni ok...peace
By mehmet2020
#151982
Alahai MBPJ......ibarat bak kata pepatah "SUDAH JATUH DITIMPA TANGGA" kerana pelbagai masalah yg timbul dlm pengurusan skuad bolasepaknyer. :(

Dan aku berharap dgn pengurusan baru MBPJ yg dilantik oleh MB, tidak ada lagik masalah yg timbul selepas ini sekaligus dpt meneruskan saingan di Liga Super musim depan (2006/2007).
By RIZAL 61
#151987
assalamuaikum & selamat sejahtera,

ok ortega, your explaination clear enough! nampaknya huruf kecil la posting aku! :lol: :wink:
By ortega
#152023
RIZAL 61 wrote:assalamuaikum & selamat sejahtera,

ok ortega, your explaination clear enough! nampaknya huruf kecil la posting aku! :lol: :wink:


ok le tuh...jgn. kecik ati..simpan belakang2 panggil kaum sume dah ...hehehehhe :lol: :lol: :lol:
By RIZAL 61
#152029
assalamuaikum & selamat sejahtera,

ala tak main la gaduh2 ortega! kite fans selangor yang educated! betul juga, baik aku kena kat laman sendiri sebelum kena di laman orang lain! peace bro ortega! :lol:
By gergasimerah
#152113
ok ok cun...hehehe
By liverpool
#152408
aper citer MPPJ nie.... ader ker takder tahun depan...???????? :roll:
By deeno
#152445
liverpool wrote:aper citer MPPJ nie.... ader ker takder tahun depan...???????? :roll:


info dari ketua kelab penyokong MPPJFC .........MPPJ fc stay dlm liga cume player jer tak tahu sape.....pengurusan MPPJ dah bertukar skang.....
By RIZAL 61
#152552
assalamuaikum & selamat sejahtera,

secara peribadi aku elok mbpj ni kekal kat liga super! yelah sayang juga if berkubur! tapi tak payah la nak belanja macam dulu2! ia jelas memakan diri! :roll:
By deeno
#153226
RIZAL 61 wrote:assalamuaikum & selamat sejahtera,

secara peribadi aku elok mbpj ni kekal kat liga super! yelah sayang juga if berkubur! tapi tak payah la nak belanja macam dulu2! ia jelas memakan diri! :roll:


nie semua pengurusan yg lame punya kerja la tu.....yg jadi mangsa pemain dan jurulatih yg tak berslah,mmg patut dia turun takhta pun n ganti org lain....
By RIZAL 61
#153449
assalamualaikum & selamat sejahtera,

apa cerita skuad ini? maksud aku keputusan rasmi bahawa kekal or terkeluar kat liga super musim depan? :roll:
By ZaHiD
#154113
FAM anggap MPPJ tak minat

Liga Super akan diteruskan dengan jumlah 13 pasukan tanpa pengganti

PUAS menunggu tanpa sebarang perkhabaran positif, Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), tampil membuat satu andaian serius bahawa MPPJ Selangor sudah tidak berminat lagi beraksi dalam Liga Super bagi musim 2006-2007.

Satu lagi yang diutarakan adalah jawatankuasa penganjur badan induk itu juga akan kekal dengan angka 13 pasukan dan tiada tambahan pasukan bagi menggenapkan 14 pasukan sebagaimana dirancang sebelum ini.

Nada pertuturan Pengerusi Jawatankuasa Pertandingan Tempatan FAM, Datuk Raja Ahmad Zainuddin Raja Omar (gambar) lebih menghala kepada rasa kecewa dialami pihaknya gara-gara sikap ‘berdiam diri’ MPPJ walau pun sudah diberi tempoh kelonggaran untuk mendaftar bagi musim baru.

Kelab itu diberi lanjutan rayuan sebulan selepas tarikh tutup pendaftaran 30 Julai lalu. Namun, ketiadaan langkah susulan mengemukakan secara hitam putih selepas 13 hari daripada tarikh lanjut itu disifatkan FAM sebagai tanda pengunduran diri kelab itu.

Hayat MPPJ kini diibaratkan nyawa-nyawa ikan apabila badan induk itu bakal menamatkan riwayat kelab itu pada mesyuarat jawatankuasa pertandingan yang bakal ditentukan tarikhnya nanti.
“Kalau itu kedudukan mereka (berdiam diri) maka FAM tidak mempunyai jalan lain selain menganggap mereka tidak berminat dengan mesyuarat jawatankuasa pertandingan tempatan yang akan bersidang nanti untuk membuat keputusan meneruskan liga dengan 13 pasukan,” kata Raja Ahmad.

“Kami ada peraturan yang perlu diikuti. Sebelum ini MPPJ sudah menghantar surat rayuan kepada FAM, meminta diberi masa sehingga 30 Ogos ini. Kalau ikut peraturan seharusnya mereka diketepikan lebih awal tetapi kami menghormati permintaan mereka untuk melanjutkan tarikh pendaftaran,” tambahnya.

MPPJ sebelum ini gagal menghantar pengesahan penyertaan sebaik tamat tarikh tutup pada 30 Julai lalu kerana dibebani masalah hutang ketika itu, difahamkan mencecah RM1.2 juta termasuk pembayaran gaji pemain tiga skuad di bawah mereka yang tertunggak selama tiga bulan.

Difahamkan keadaan kelab itu kini berada dalam keadaan kewangan stabil dengan proses pembayaran hutang itu dilaksanakan secara beransur-ansur, namun ia bukan penamat segala masalah mereka kerana perlu mencari penaja yang berbesar hati untuk melanjutkan hayat mereka bagi musim akan datang.

Sekiranya menjadi kenyataan, pemergian MPPJ tidak akan menguntungkan sesiapa, lebih-lebih lagi dua pasukan - PKNS dan Sabah - yang keciciran dalam pusingan play-off selepas berakhirnya Liga Super musim ini.

Jelas, pemergian MPPJ tidak akan menguntungkan mereka dengan badan induk sukan itu tidak sekali-sekali akan mempertimbangkan salah satu daripada pasukan itu untuk mengisi tempat kosong itu sebaliknya kekal dengan jumlah 13 pasukan pada musim depan.

Pusingan play-off menyaksikan Sarawak, Terengganu, DPMM FC, Johor FC mengiringi juara Liga Perdana, Kedah dan naib juara Melaka dinaikkan manakala Pahang dan Selangor menyelamatkan diri daripada diturunkan. PKNS dan Sabah akan kekal di Liga Perdana.
By firdaus
#154197
“Kami ada peraturan yang perlu diikuti. Sebelum ini MPPJ sudah menghantar surat rayuan kepada FAM, meminta diberi masa sehingga 30 Ogos ini. Kalau ikut peraturan seharusnya mereka diketepikan lebih awal tetapi kami menghormati permintaan mereka untuk melanjutkan tarikh pendaftaran,” tambahnya.
apalah suratkhabar ni..tulis berita cam haprak je..peraturan apa? rayuan apa? apsal lak mppj kena ikut peraturan suma ni? kan org nombor 1 Selangor lg besar power dr FAM, boleh tentukan team mppj stay ke tk..apa lak kena ikut perturan lak ni?

kan sumber tidak rasmi dah bgtau mppj akan kekal dlm liga sbb org nombor 1 negeri Selangor tknk MPPJ terkeluar dari LIGA dan info dr ketua kelab penyokong mppj dah bgtau yg mppj akan stay dlm liga cume player jer tak tahu sape..

cerita ikut mulut org2 dalam MPPJ kan sahih lagi tepat..suratkhabar ni apa tau..ingat surat khabar atau tv kat malaysia nie bg info betul sgt ker?...mereka tu nak mensedapkan cerita dan melariskan produk keluaran mereka ajer..tu taktik bisness je..

kalau kt luar negara dah lama suratkhabar ni kena saman tau..suratkhabar ni punya maklumat lengkap mcm pegawai FAM tapi haprak gak..
By azharfcsum
#154325
dalam berita tadi...mbpj kena gantung 2 thn drp sebarang kejohanan anjuran FAM....kena denda 50000 plak tu...napa tak guna je player piala presiden mbpj je main super league tahun depan..jimat skit kos..ayam pun ayam la..janji budak2 ni leh expose...
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52