[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4921: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
PUBLIC BANK SELANGOR - Page 3 - selangorfc.com

SELANGORFC.COM 3.3.5

INSPIRASI KEGEMILANGAN MERAH KUNING

Bincang mengenai senario liga Selangor mahupun mengenai pasukan-pasukan dari Selangor yang beraksi di liga Malaysia seperti MPPJ, Public Bank, PKNS, MK Land & lain-lain di sini.

Moderators: gergasimerah, firdaus, belanda, nurul, ortega, misai11, Max_07s, Nanana_81, zizou, poetye

By DARAH SATRIA
#62484
Pada pendapat aku PB dah ok cuma maybe taktikal yg perlu dipelbagaikan lagi sebab kalau bawa satu rentak jer org dah mahir sangat... tapi jika dibandingkan ngan MK Lan aku lebih prefer PB lagi sebab aku tgk derang main agak konsisten... kalah pada jaringan yg kecil saja... aku harap PB dapat mengiringi Selangor ke peringkat yg seterusnya...
By wajaria
#65259
kalau MK LAND boleh menang ke atas Perak 2-1, tak mustahil dengan jentera serangan sedia ada, the bankers boleh merobek pertahanan Perak seperti mereka merobek pertahanan Selangor.. cuma pertahanan dan penjaga gol perlu lebih berwaspada dengan ketangkasan Seator. harap2 the bankers boleh menang Sabtu ni supaya laluan Selangor ke suku akhir PM cerah secerahnya..
By scarface
#65263
hmm.. aku rasa Perak dah biasa ngan P.Bank nih.. cuma kalo dicongak result game terbaru.. mmg tak mustahil Perak bole kalah.. sama kes masa opening game.. Perak vs tiang gol.. kalo Perak still tak bernasib baik.. peluang utk salah satu kelab dari Selangor mara ke suku akhir cerah..!
By DARAH SATRIA
#66598
Nasib baik PB score 10 minit terakhir leh sekat MK lan dari mengganas... so pasnie leh la bagi peluang kat selangor plak utk menang... hehehehe...
By Rizal
#75419
FAM confirm Public Bank’s M-League withdrawal

PETALING JAYA: Club football took another beating yesterday with demoted Public Bank quitting the M-League.

The FA of Malaysia (FAM) have confirmed that Public Bank, who were the runners-up last year in the inaugural eight-team Super League but finished seventh this season, handed in their letter of withdrawal for the new season, which kicks off in December.

The FAM general secretary, Datuk Seri Dr Ibrahim Saad, said: “Yes, we have received the letter from them. They have their reasons to quit.

“At the same time, though, it has sent out strong signals that club football needs to be reviewed seriously. It is a sad thing to happen and we have to see what steps can be taken on this matter.

“Disciplinary action can be taken against them but whatever punishment meted out will not resolve the matter as they will not be playing anyway.

“We have to look at the bigger picture and see what needs to be done for clubs to be sustainable in the league. There are many parties who want clubs to play in the M-League but we have to seriously go down to the roots to find whether they can really compete, especially when it comes to the high financial aspects of a running a team.”

Public Bank are the second club side to withdraw after Negri Sembilan Chempaka, who quit the top flight of the M-League three years ago. Chempaka quit because they were unable to come up with about RM2 million needed to run the team.

The deadline for registration of teams for the new season is today.

It is learnt that Premier League's MK Land will also call it a day after three seasons in the fray. Together with Public Bank, MK Land also failed to meet their pre-season expectations.

Public Bank were relegated from the Super League together with Sabah. MK Land had for two seasons missed out on promotion. This year, they finished third in their group behind Selangor and Kedah.

p/s dah sampai masanye FAM buat sesuatu. sayang kalau kelab besar seperti public bank keluar dr liga.
By ortega
#75622
hmm pelik...nape nak kena withdraw?? tahun lepas bukan main dengan bas baru la apa la??? betul ke takde budget?? isk..iskk.iskk

maknanya player PB kena la carik team baru..latest Shahrin Majid dah blah Sarawak..so sapa lagi??

aku nak Lim Chan Yew boleh??? Nizar ko suruh main ngan SFC je la heheheheh
By Alex.
#75631
LCY sah kene cari pasukan baru...

so SELANGOR kene cepat2 sebelum mamat cina nie kene rembat nagn team lain...

lagi satu player seperti FATUROZI(btul ke aku eja nie),HARDI AHMAD,RASHID MAHMOOD...

klu nak best lagi amik V MURUGAN....

wakakakakakaka
By firdaus
#76443
PB tarik diri sbb budget kontra..budget utk social obligations dan sports clubnya byk dilaburkan utk team PB ni tanpa dpt pulangan hatta moral benefit sekalipun..sbg bdn korporat matlamat utama mereka sudah tentulah tiap aktiviti sosial mereka akn beri at least pulangan dr segi imej kalaupun bkn keuntungan material..tkde kena mengena langsung dgn Tan Sri byk duit ke atau anak dia tkminat ke..kita dizaman dunia perdagangan bebas tanpa sempadan ni tk pakai istilah2 tok kaduk tu lagi..suma pengurusan kewangan bdn korporat ditentukan lembaga pengarah dan presiden bank..ni bukannya kedai runcit ali dan anak anak yg bapak pegang suma duit kihkihhkihhh
By leader
#76881
player yang asal kelante maybe main kat sane tak pun tgg
By azizainal
#77388
selamat tinggal public bank.

selamat tinggal majikan lama aku...

(sedih) salah satu kuasa bola yang dah tak berkuasa.

ada duit tapi dah takde hati nak main tak jadi jugak yee?