[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4921: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
LIGA MALAYSIA-SEMAKIN KURANG KUALITI - selangorfc.com

SELANGORFC.COM 3.3.5

INSPIRASI KEGEMILANGAN MERAH KUNING

Bincang mengenai senario liga Selangor mahupun mengenai pasukan-pasukan dari Selangor yang beraksi di liga Malaysia seperti MPPJ, Public Bank, PKNS, MK Land & lain-lain di sini.

Moderators: gergasimerah, firdaus, belanda, nurul, ortega, misai11, Max_07s, Nanana_81, zizou, poetye

By realselangor
#216603
LIGA MALAYSIA-SEMAKIN KURANG KUALITI-

melalui pengamatan sendiri(sekadar meluahkan pendapat)

LIGA MALAYSIA

-kualiti perlawanan semakin baik tetapi kurang perencah.itu tidak dinafikan.1-pretasi pemain mudah merosot -tempoh 2/3 tahun kemuncak pretasi-2 tahun berikut persembahan peamin semakin merosot.-itulah yang kita dapat saksikan,mereka inilah [pemain - pemain bola sepak profesional tempat yang sedang beraksi didalam liga Malaysia.


2-tiada lagi pemain yang benar-benar pakar sepakan percuma daripada pemain tempatan.setaip pasukan sepatutnya meyediakan sekurang -kurang 3 pemain yang pakar untuk setiap peringkat perlawanan.

3-kebanyakkannya pasukan yang bertanding didalam liga Malaysia juga tidak konsisten lihat pretasi pasukan selangor dan ns naza-selepas menjuarai liga dan piala -pretasi pasukan terus merundum mengapa ini terjadi.

4-liga malaysia -melalui pemerhatian saya tidak terdapat anugerah pemain terbaik bulanan,jurulatih terbaik,pemain muda terbaik.-
wujud sebuah malam anugerah pemain-tetapi sebagai acara tahunan.
wujudkan anegerah ini-tanpa hadiah yang lumayan ,cukup sekadar memberikan pengiktirafan.

5-gaya pemain seperti messi,ronaldinho tiada-maaf jika saya erlepas pandang-siapa pemain yang pakar mengelecek di dalam mana-mana pasukan liga Malaysia.

6-propaganda media komen jurulatih-hangatkana lah suasana liga malaysia dengan pelbagai berita sensasi-mengenai bola sepak.
-lihat konen jurulatih liga malaysia -adakan sidang media sebelum dan selepas perlawan, dan ajar mereka berkomunikasi dengan lebih baik-agar komen yang di sampaikan begitu tipikal-KAMI CUBA YANG TERBAIK,
KAMI TIDAK AKAN HAMPAKAN PEMINAT..-JURULATIH didalam liga malaysiasepatutnya cuba menerapkan mentaliti juara seperti KARISMA JOSE MOURINHO -yang amat bersuara lantang.

7-mungkin liga Malaysia boleh mencuba untuk memberikan kebenaran kepada pasukan yang mampu untuk menggunakan 4 pemain import pada
setiap perlawan .

8-apakah kualiti sebenar produk liga malaysia-kejohana AFC CUP bukan AFC CHAMPION LEAGUE . pasukan -pasukan kelab yang mewakili liga malaysia sering terkandas di peringkat kumpulan dan kandang kala tidak mampu untuk menang dengna pasukan bertaraf pasukan kelab amatur
daripada negara maldivies.

9-kelab peminat yang kurang aktif.penyokong setia yang kurang-pemain ,jurulatih dan pengurusan kurang memberikan respon kepada
peminat. kebanyak pendapat peminat mepunyai idea yang bernas untuk diketengahkan tetapi tiada saluran khas yang membolehkan idea bernas perminat-peminat bola sepak Malaysia diguna pakai.

seperti forum SELANGOR FC ini- kebanyakan apa yang kita curah kan disini sekadar mecurah di daun keladi- DIMANA WAKIL FAM disini,JURULATIH,PEMAIN ,PRESIDEN FAM,PEMAIN PELAPIS.

10-liga malaysia tidak perlu mengambil pendekatan glamour untuk menjemput celebrity datang memeriah stadium dengan memberikan khidmat nyanyian dan sebagainya-bole sepak tetap bola sepak.