The Red Giants
HOME
NEWS
SQUAD
ABOUT
PARTNERS
Shop
Team Card
EN
MY
The Red Giants
HOME
NEWS
SQUAD
ABOUT
PARTNERS
TEAM CARD
WALL OF FANS
SHOP
TRACK ORDER
LOGIN
SELANGOR FC
NEWS AND UPDATES
News & Updates
›
PREVIU PIALA MALAYSIA 2019: Peluang Selangor kekal...
PREVIU PIALA MALAYSIA 2019: Peluang Selangor kekal menjadi pendahulu Kumpulan D
Oct 10, 2019 - FAS
Setelah berjaya meraih tiga mata penuh menentang Melaka pada minggu lalu dan mencatat keputusan seri menentang Felda United, Selangor kini merupakan pendahulu bagi Kumpulan D Piala Malaysia 2019.
Bakal bermain di laman sendiri menentang pasukan PDRM FA pada Ahad ini, Selangor berpeluang untuk mengukuhkan lagi kedudukan di tangga teratas.
Selangor juga masih lagi mengekalkan rekod tanpa kalah manakala PDRM telah mengutip satu kekalahan sewaktu menentang pasukan Melaka dengan keputusan 3-1 di Stadium Hang Jebat.
Kali terakhir Selangor bertemu PDRM untuk perlawanan Piala Malaysia adalah pada tahun 2014 di mana Selangor tewas 0-2.
Jadi ini merupakan masa terbaik bagi Selangor untuk membalas dendam di atas kekalahan pada lima tahun yang lalu.
Untuk keberadaan pemain pula, dua pemain berkemungkinan besar tidak akan diturunkan menentang PDRM atas faktor kecederaan iaitu Syazwan Zainon dan juga Kyhril Muhymeen.
Semoga tiga mata penuh berjaya diraih Selangor sekaligus mencerahkan lagi peluang ke suku akhir.
←
Previous
PIALA MALAYSIA 2019: Selangor Terikat Lagi
Next
REVIU PIALA PRESIDEN: Selangor bertemu PKNS F...
→
FA SELANGOR NEWS
Selangor FC Squad Undergoes Pre-Season Training Camp in Bangkok
Read more
Peter Makrillos Strengthens the Red Giants' Midfield
Read more
Thank You Noor #ForeverRed
Read more
ADIDAS RETURNS AS OFFICIAL KIT PARTNER OF SELANGOR FC FOR THE 2026/27 SEASON
Read more